Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Kazakistanlı Ozan Bayanğali Alimjanov Bölümümüzü ziyaret etti

“Palandöken Kültür Yolu – Erzurum” festivaline özel davet edilen Kazakistan’dan gelen Misafir Şair, Ozan, Yazar, Oyun yazarı, Atış şairi, Hikaye anlatıcısı, Film yönetmeni, Edebiyat ve Sanat araştırmacısı Bayanğali Alimjanov Bölümümüzü ziyaret etti.

“Palandöken Kültür Yolu – Erzurum” festivali kapsamında Kazakistan’dan Erzurum’a özel davet edilen büyük bilim adamı, şair, ozan, yazar, Manas destanını Kazakça konuşturan halk edebiyatçı Bayanğali Alimjanov 25 Ağustos 2023 Cuma günü saat 14.00’te Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Efendioğlu’nun özel kabulünden sonra, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünü ziyaret etti. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü toplantı odasında bölüm hocaları ile lisansüstü öğrencilerine Manas destanını, ayrıca Türklerin en eski enstrümanı olan dombra eşliğinde Kazak destanları, küy ile Mağjan Jumabay gibi büyük şairlerin destanlarından parçalar söyledi. Şair kendi eserlerini, bestelediği şarkılarından da bazılarını dillendirdi. Eserleri yirmiden fazla dillere çevrilen, yirmi cilt eserler toplamasını ortaya koyan yazar, şair, Manascı, halk edebiyatı bilgini Bayanğali Alimjanov sohbet esnasında hocalarımız ile öğrencilerin sorduğu sorulara cevap verdi.